![Idei activitati de toamna pentru copii Idei activitati de toamna pentru copii]()
sursa imagine: www.ahs.com
Sezonul ploios isi face simtita prezenta. Zilele senine alterneaza cu cele ploioase. Tu si familia ta nu trebuie sa va inchideti prea repede in casa. Petreceti timpul in aer liber daca vremea o permite.
Daca esti in cautarea unor idei de activitati educative pentru copii, ti-am pregatit o lista cu propuneri. Alege una dintre aceste activitati de toamna pentru copii, in functie de locul unde se va desfasura: in aer liber sau in casa.
Petrece timpul alaturi de familia ta. Inventeaza jocuri si creeaza alaturi de copiii tai. Implica-i in diferite activitati de toamna. Convinge-ti copiii sa va bucurati impreuna de vremea frumoasa si frumusetile naturii.
Jocul cu castane pe lista de activitati de toamna pentru copii
Bloggerii si invatatoarele ne ofera numeroase idei pentru utilizarea castanelor ca material pentru decoratiuni si proiecte artistice. Foloseste castanele pentru a inventa noi activitati pentru copii si parinti. Timpul petrecut impreuna va intari relatia dintre parinti si copii
.
Mergi in parc sau achizitioneaza castane de la supermarket. Amenajeaza un loc in aer liber unde veti petrece ziua respectiva. Daca ploua, nu este o problema! Orice spatiu din casa este perfect pentru a da frau liber creatiei.
Nu uita de inspiratie! Scoate la imprimanta modele de sculpturi din castane sau incurajeaza-ti micutul sa inventeze un model unic de masina, casuta sau avion din castane. Foloseste castanele drept material de lucru in activitati de toamna pentru copii.
Jocuri de gradinarit pentru copii
Locuiesti la casa sau bunica are o curte unde va puteti distra de minune? Fa cunostinta micutului tau cu bazele gradinaritului sau cu modalitati de recoltare a fructelor, legumelor sau culesul viei.
De exemplu, ii poti motiva pe cei mici sa te ajute la culesul fructelor, dar si al legumelor. In sezonul de toamna copacii sunt incarcati cu mere, pere, nuci, gutui. Culesul strugurilor este o alta activitate relaxanta si adorata de copii.
Aceste activitati de toamna pentru copii, ii ajuta pe cei mici sa identifice cu usurinta fructele si legumele. In plus fac miscare, se responsabilizeaza si capata incredere in ei. Sunt capabili sa se implice in activitati prestate in mod normal de catre adulti
.
Este obligatoriu ca adultul sa ii povesteasca copilului despre fructele si legumele culese: ce fel de calitati au pentru organism, dar si ce tipuri de preparate culinare se pot face in bucatarie folosind fructele si legumele culese. Va fi mandru sa vada ca activitatea desfasurata de catre el este utila adultilor
.
Culesul strugurilor, stoarcerea lor, reprezinta o modalitate foarte buna de a-i invata pe copii cum se prepara mustul si mai tarziu vinul. In plus, bucuria copiilor de a bea must proaspat este mare. ![:)]()
Daca vrei sa va jucati in pamant, investeste in cateva unelte simple. Le puteti folosi pentru plantarea pomilor si a plantelor. Prichindeii adora sa-i ajute pe parinti in treburile din jurul casei.
Pe langa sarcinile principale inventeaza si cateva jocuri amuzante. Le puteti incorpora in aceasta activitate utila. Utilizati frunzele uscate adunate sau crengile pentru a realiza cateva piese de decor pentru gradina sau casa.
Jocuri educative copii, folosind o colectie de frunze uscate
Surprinde-l pe micutul tau cu o plimbare in parc sau in padure. Adunati impreuna frunze uscate cu diferite forme si marimi. Aceasta abundenta de frunze asternute pe pamant, permit gasirea unor modele colorate, potrivite pentru a realiza diferite activitati de toamna pentru copii cum sunt picturile sau colectii personalizate de frunze.
Petreceti o dupa-amiaza sau dimineata placuta impreuna si stabiliti felul cum veti folosi frunzele pentru impodobirea casei, a balconului sau a curtii. Aceste tipuri de activitati ofera posibilitatea celor mici sa-si foloseasca creativitatea si sa-si imbunatateasca simtul artistic.
Foloseste frunzele uscate, un lipici si coli albe de hartie. Include aceasta activitate pe lista de jocuri educative pentru copii.
- Roaga copilul sa deseneze trunchiul copacului, crengile acestuia, dar fara frunze.
- Lipiti apoi frunzele pe crengile copacilor.
- Veti obtine astfel peisaje de toamna, un peisaj de toamna dar nu sub forma unor desene de toamna.
Daca vrei ca activitatea pentru copii sa fie mai interesanta si mai captivanta, puteti crea impreuna desene de toamna.
- Foloseste o coala de hartie.
- Deseneaza un trunchi de copac, folosind o rigla sub forma unui dreptunghi.
- Deseneaza apoi si crengile copacilor sub forma de dreptunghiuri dar proportionale cu trunchiul copacului.
- Coloreaza cu maro, atat trunchiul de copac cat si crengile acestuia.
- Decupeaza trunchiul si crengile.
- Foloseste o coala de hartie mai mare si lipeste trunchiul copacului dar si crengile lui, astfel incat sa arate asemenea unui copac fara frunze
!
- Daca vrei ca activitatea sa fie si mai complexa, lipiti frunze uscate pe crengile copacului.
Acest gen de activitate pentru copii poate fi inclusa in lista de activitati copii desfasurate la gradinita.
Copiii pot desena norii, picaturile de ploaie sau pot folosi seminte de dovleac ce pot fi lipte pe plansa respectiva pentru a indica ploaia.
Jocuri de Haloween: realizati o sperietoare de pasari
Pentru ca tot se apropie celebra sarbatoare a deghizarii, puteti confectiona impreuna o sperietoare de pasari folosind haine vechi. Astfel, de Haloween, o puteti posta in fata usii pentru a speria eventualii colindatori.
Pregateste cateva haine vechi, accesorii si invita-l pe micutul tau sa faceti o sperietoare de pasari. Incurajeaza-l sa gaseasca tot felul de detalii pentru proiectul vostru. Cauta pe internet cateva imagini ce ar putea sa va inspire.
Organizeaza o astfel de activitate pentru copiii din familie sau poti invita si prietenii. Lasa copiii sa dea frau imaginatiei. Adunati-va pentru acest proiect amuzant si creativ. Cauta pe internet diferite jocuri de Halloween. Pe langa faptul ca, cei mici au ocazia sa invete cate ceva se si relaxeaza.
Pentru si mai mult amuzament in desfasurarea acestei activitati de toamna pentru copii, incurajeaza-i pe cei mici sa inventeze costumele pentru Haloween. Puteti incerca sa le realizati impreuna. Copiii vor simti ca te implici in activitatile lor
.
Pictarea dovleacului sau sculptarea lui
De la masa de Haloween nu trebuie sa lipseasca celebra placinta cu dovleac. Dar si dovleacul sculptat, pictat sau luminat este un accesoriu obligatoriu pentru celebra sarbatoare. In plus, in acest sezon oferta magazinelor pentru dovleci este mare.
Chiar daca nu aveti obiceiul de a sarbatori Haloween-ul merita sa va distrati sculptand dovlecii.
Achizitioneaza cateva bucati de la piata si folositi carioci, cutite ( recomandat doar adultilor ) sau alte unelte pentru a le transforma in piese de decor haioase sau artistice. In ultima perioada familiile din Romania au inceput sa adopte acest obicei distractiv.
Bowling la tine acasa
Un joc ce va deranja cu siguranta vecinii, daca locuiti la bloc, dar va fi foarte amuzant pentru copii
. Asta daca veti alege sa il practicati in casa si nu afara.
Include bowlingul pe lista de jocuri pentru copii si adulti. Nu trebuie sa ai o minge grea de bowling si popice. Este suficient sa asezi unul peste altul cateva suluri de hartie igienica. Foloseste o minge de marime mica. Arunca mingea in sulurile de hartie.
Cine va reusi sa culce la pamant cat mai multe suluri de hartie, va fi desemnat castigator
.
Bila in paharul cu suc
Un joc indraznet ce poate sfarsi cu varsatul continutului paharului. Ideal este sa se desfasoare in aer liber. Nu face parte doar din lista activitatilor de toamna pentru copii. Poate fi practicat cu usurinta in orice perioada a anului.
Foloseste pahare de plastic. Umple-le cu apa sau suc. Foloseste o bila de marime mica sau mai multe astfel de bilute. Aseaza paharele pe o tava aflata la distanta. Arunca cu bila si incearca sa plasezi bila in continutul paharului. Cine va reusi sa introduca bila in cat mai multe pahare va castiga
.
Picteaza tubul de hartie igienica
Desi poate fi un tub de hartie ce se dizolva in apa, ar fi bine sa il pastrezi. Foloseste! Recicleaza!
Include aceasta activitate in categoria activitati de toamna pentru copii. Tubul de hartie poate fi:
- foarte usor pictat folosind acuarele,
- ii poti pune ochi folosind nasturi,
- urechiuse folosind hartie colorata si decupata,
- palarie folosind un balon umflat… sau orice alt obiect pe care il aveti in casa.
Decoratiuni din sticle de plastic sau lucru manual pentru copii
Poti recicla sticlele de plastic realizand diferite decoratiuni, ca de exemplu flori din sticle de plastic.
Poti sa le tai in diferite forme. Poti lipi pe ele hartie colorata sau alba. Le poti picta sau lipi pe ele diferite obiecte, cum sunt de exemplu nasturii.
O alta creatie, poate fi un om de zapada. Taie partea cu dop a sticlei, pana vei obtine o parte stabila. Asezi sticla cu partea de jos in sus, practic, capul omului de zapada va fi fundul sticlei.
- Se colanteaza sticla cu coala alba.
- Foloseste nasturi negrii pentru a creea ochii omului de zapada.
- Foloseste un nasture portocaliu sau o bucata de morcov pentru nas.
- Deseneaza-i o gura zambitoare folosind carioca rosie.
- Pune-i o caciulita folosind o soseta neagra sau confectioneaza o palarie.
- Creeaza-i un fular negru sau de alta culoare folosind un cordon
.
Lasa-ti imaginatia si creatia sa lucreze. Realizeaza obiecte din materiale reciclabile. Poti creea si confectiona in functie de imaginatia ta
.
Foloseste baloanele
Include baloanele pe lista de activitati cu copii. Jocul cu baloane va fi intotdeauna distractiv pentru cei mici, indiferent de varsta. Umflatul baloanelor, pictatul baloanelor, alergatul cu un balon in mana, sunt jocuri amuzante pentru copii.
Iti propun un altfel de joc cu baloane. Deseneaza pe o coala de hartie, un personaj, un om de zapada, o frunza, un copac. Marimea acestui desen trebuie sa fie cat mai mare. Ideal ar fi sa folosesti un bloc de desen mare.
Cumpara baloane de diferite culori. Astfel vei putea folosi diferite culori pentru a obtine personaje si imagini.
Vrei sa creezi un om de zapada?
- Umfla baloane de culoare alba, mai precis trei la numar.
- Balonul care indica capul omului de zapada, trebuie sa fie mai mic decat celelalte doua baloane care formeaza corpul.
- Lipeste-le pe desenul in cauza.
- Foloseste o carioca pentru a picta ochii, gura, nasul si nasturii.
- Foloseste o soseta neagra pentru a-i pune o caciula.
Vrei sa creezi o frunza de vita de vie, folosind baloane?
- Deseneaza o frunza de vita de vie mare.
- Umfla mai multe baloane portocalii. Baloanele nu trebuie umflate foarte mult.
- Lipeste-le pe foaia unde este desenata frunza de vita de vie.
- Pentru codita, foloseste baloane de culoare verde.
Include baloanele pe lista de activitati educative pentru prescolari.
Pietre pictate
Un material atat de simplu si atat de ieftin… Pietrele pe care le intalnim pe drum, pot fi transformate de catre cei mici in capodopere de arta.
Cauta pietre, pietricele in apropiere si incearca sa creezi un personaj in functie de forma ei. Deseneaza o pisicuta, un catel, o fantoma…
Un picnic in aer liber
In zilele insorite de toamna, petrece mai mult timp in aer liber. Combina joaca cu placerea de a manca. Planuieste un picnic in gradina sau in afara orasului.
Inainte de a pleca, invita-l pe micutul tau in bucatarie. Roaga-l sa te ajute la prepararea sandvisurilor sau a altor gustari delicioase si sanatoase. Nu uita de desert si nici de bauturile sanatoase.
Aceast gen de activitate pentru toamna poate fi desfasurata si in compania altor familii cu copii. Va permite sa socializati cu copiii dar si cu alti adulti.
Poti sa ne sugerezi cateva idei activitati de toamna pentru copii ? Ne-ar face placere sa actualizam aceasta lista de activitati creative pentru copii
.
The post Idei activitati de toamna pentru copii appeared first on trenda.ro.